Uživajte u potpunom opuštanju

Oslobodite se stresa i povratite blagodato stanje tijela sa Maab masažama.  Masaže se izvode od strane stručnih fizioterapeuta.  Masaže traje 60 min osim ako je drugačije navedeno. 

 
 
classic-massage.jpg

Klasična švedska masaža

Vaše je tijelo ovih dana izloženo velikom stresu fizičke ili mentalne prirode. Prilikom svakodnevnih aktivnosti, mišićno tkivo otpušta mliječnu kiselinu zbog koje, ako se pravovremeno ne ukloni iz tijela, mišići postaju teški, tijelo postaje ukočeno, bolno i usporeno. Ova masaža oslobađa svaku ćeliju, u potpunosti opušta kičmu i mišiće te uklanja stres.

 
aroma-massage.jpg

Aromaterapijska masaža 

Opustite tijelo i ubrzajte liječenje putem aromaterapijske masaže. Ova masaža uključuje terapijsku upotrebu eteričnih ulja koji imaju različite utjecaje na tijelo, um i dušu. Neka od njih imaju analgetski i antispazmatski učinak, dok je većina eteričnih ulja antibakterijska i smirujuća. Iznimno ugodna i opuštajuća masaža cijelog tijela.

 
sport-massage.jpg

Sportska masaža

Sportska masaža ubrzava proces uklanjanja mliječne kiseline koja se javlja prilikom mišićne vježbe i time omogućava brz proces oporavka mišića. Ova masaža istovremeno smanjuje nakupljanje mliječne kiseline koja se naposljetku pretvara u mikro kalcifikacije koje mogu uzrokovati napetost u mišićima i eventualno bol.   

Trajanje: 30 ili 60 minuta        

 
Head massage 2.jpg

Masaža "Put oko svijeta" 

Ovo je masaža koja nas je obilježila. Uživajte u indijskoj masaži glave, švedskoj masaži leđa te kineskoj masaži stopala.  

Indijska masaža glave: olakšava glavobolju kao i bol u vratu i ramenima koje uzrokuje stres, poboljšavajući protok krvi prema glavi, masaža olakšava pritisak na oči. Kineska masaža stopala opušta, potiče cirkulaciju i podstiče energetsku ravnotežu unutar tijela. Ovo je vaš put oko svijeta u 60 minuta. 

 

Masaža čokoladom

 Tehnike ove masaže opuštaju mišićnu napetost i stres, a čokolada na koži ostavlja osjećaj hidratacije i remineralizacije, zajedno sa neodoljivim mirisom čokolade. Masaža čokoladom je veličanstveno ugodno i nezaboravno iskustvo za čula, a a poznata je po tome da podstiče hormone sreće.

 
mediteranska-masaza.jpg

Mediteranska masaža

Prilikom ove masaže koriste se različite tehnike – duboko opuštanje, stimulacija cirkulacije, drenažni valoviti pokreti te lagano istezanje mišića. Za potpuni ugođaj, masaža podrazumijeva upotrebu mediteranskih eteričnih ulja lavande, bora, ruzmarina i majčine dušice. Kroz ovu masažu ublažavaju se stres i napetost, a vaše tijelo i duša postižu harmoniju.

 
Oriental Sense Massage .jpg

AYURVEDA, “Oriental Sense” masaža (Novo!)

Skeyndor Spa Ritual masaža insprisana Ayurvedom:

Ovo spa iskustvo započinje sa cvijetnom kupkom za stopala i masažom dobrodošlice. Zatim piling tijela samorazgradivim pilingom od jojbe, šafrona i susama koji ostavlja kožu blistavom i glatkom. TRIDOSHA masaža tijela u trajanju od 60 minuta sa otvaranje energetski tačaka (čakri) eteričnim uljima i poludragim kamenjem. Ovo je potpuno opuštajuci tretman za revitalizaciju energije.

Tretman traje 90 minuta. 

 
MASAZA TRUDNICA.jpg

Masaža za trudnice ili prenatalna masaža

Siguran, umirujući tretman za žene u drugom ili trećem tromjesečju trudnoće koja se smatra normalnom i zdravom. Masaža oslobađa zadržavanje tekućine i pritiska na leđa uzrokovanog povećanjem tjelesne težine; potiče zdravu cirkulaciju, opušta mišiće i stimulira miran ritam spavanja. Ulje za masažu je kombinacija prirodih, sigurnih ulja koji se koriste za omekšavanje kože i pružanje potrebne vlažnosti kako bi se potakao rast zdravih ćelija kože.  Naši fizioterapeuti su prošli potreban trening za prenatalnu masažu. Trajanje: 50 minuta

 
DSC_2947.jpg

Hot Stone masaža

 Ova masaža poznata je po svojim opuštajućim prednostima. Podrazumijeva upotrebu zagrijanog vulkanskog kamenja i drugih terapeutskih svojstava zajedno sa specifičnom mješavinom eteričnih ulja. Fokusirajući se na akupresurne tačke, ova masaža otpušta čvorove, napetost i stres. Istovremeno smanjuje bol, poboljšava cirkulaciju krvi te potiče harmoniju, uravnoteženost i mir.

 

Sportska masaža leđa sa ultrazvukom 

Desetominutnom primjenom terapeutskog ultrazvuka smanjuje se bol i otpušta napetost u leđima, a nakon toga, polusatna dubinska masaža leđa usmjerena je ka smanjenju bola i neugodnosti, pri čemu se istovremeno jača sposobnost tijela za samoizlječenje. Najbolji rezultati postižu se uz četiri masaže u periodu od 10 do 14 dana. 

 

Piling Masaža

Ukoliko želite piling tijela i masažu, ovo je pravi tretman za vas. Prilikom ove masaže koriste se izmijenjene tehnike klasične švedske masaže, a nježnim pilingom odstranjuju se mrtve ćelije te se poboljšava prirodna sposobnost vašeg tijela da obnavlja ćelije kože. Nakon tretmana, vaša koža je meka i glatka na dodir, a vaši mišići su opušteni. Trajanje: 45 minuta

 
couples massage

Masaža za parove

Opustite se sa partnerom, prijateljom ili nekog Vama dragom osobom i uživajte u masaži koja se izvodi u istoj sobi u isto vrijeme.  Izaberite bilo koju od gore navedenih masaža. 

Koristenje spa dijela je idealno za kombinovati sa masažom za parove.