Tretmani lica

Zaustavite znakove starenja sa Ma'ab tretmanima lica. Osnova svakog tretmana lica su čiste pore, zatim hidratacija i rejuvenacija. Izaberite tretman koji je potreban vašem licu. 

 
 
Ultrasound face cleanse.jpg

Ultrazvučno dubinsko čišćenje lica

Ultrazvučno čišćenje lica je moderan, siguran i temeljit tretman koji primjenom tehnologije niskofrekventnog ultrazvuka uklanja istrošene ćelije kože, višak masnoće, mitesere, bubuljice i akne. Na ovaj način popravlja se oksigenacija i mikrocirkulacija, usavršava se tonus i hidriranost kože i mišića te se smanjuju proširene pore. Dugogodišnje iskustvo, edukacija i profesionalni terapeutski ultrazvučni aparat čini ogromnu razliku koju ćete dobiti u Maab Spa Centru. 

Ovaj tretman preporučuje se osobama koje žele imati čiste pore i osvježenu kožu, onima koji imaju akne i bubuljice te osobama čija je koža preosjetljiva za klasične tretmane lica. 

 
Deep cleanse facial.jpg

Dubinsko čišćenje lica

Ovaj tretman je osnova svih tretmana lica kojim se uklanjaju sve nečistoće iz Vaših pora. Tretman podrazumijeva analizu kože, parenje kože lica uz piling, istiskanje mitesera i nečistoća, kratku masažu lica, smirujuću masku i naposljetku odgovarajuću kremu za lice. 

 
antioxidant facial.jpg

Antioksidativni tretman lica

Sveobuhvatni vitaminski tretman uz duboku hidrataciju. Cilj ovog tretmana je usporavanje znakova starenja koji su rezultat svakodnevnih životnih faktora kao što su sunčeva svjetlost, smog, zagađenost, dim i stres. Vitamin C i ekstrakt zelenog čaja su antioksidansi koji smanjuju pigmentaciju kože, vraćaju joj elastičnost i čvrstoću te sprečavaju dalje oštećivanje kože. Tretman podrazumijeva analizu kože, parenje i nježni enzimski piling, ekstrakciju komedona, masku obogaćenu vitaminima i bioflavonoidima koja se za dubinsko upijanje nanosi kozmetičkim ultrazvukom, serum sa vitaminom C te odgovarajuću antioksidantnu kremu za lice. Kroz ovaj tretman smanjuje se pojava sitnih linija i bora te se obnavljaju oštećene ćelije.    

 
hydrolifting facial.jpg

Hydro-lifting tretman lica

Nahranite suhu, dehidriranu kožu koja je izgubila sjaj i postala neujednačena. Hidrirajući tretmani lica obnavljaju i hidriraju kožu te time oslobađaju napetost i umanjuje i sprijećava nastanak bora .  Nježnim pilingom uklanjaju se suhe ćelije kože, potom se vrši ekstrakcija komedona, nakon čega se za bolje upijanje obnavljajuća hijaluronska maska nanosi ultrazvukom. Uživat ćete i u opuštajućoj aromaterapijskoj masaži i nanošenju intenzivnog seruma za hidrataciju ćelija te hraljive maske za duboku hidrataciju usana i područja oko očiju.

Ovaj tretman može se vršiti i bez ekstrakcije komedona. 

 
acne prone skin

Tretman problemčne ili aknozne kože 

Riješite se tvrdoglavih akni za ljepši i čistiji izgleda lica.  Koristimo blagi enzimski piling i masku prije ekstrakcije pripreme kožu za efikasno i nježno uklanjanje nečistoća. ekstrakciju sebuma.

Za tinejđere, imamo tretmane namijenjene  promijenjivoj i problematičnoj koži te dobi. 

 
Skeyndor-Power-C-Plus.jpg

POWER C+ TRETMAN LICA

Idealno udružena sinergija antioxidantne moći vitamina C i snažnom anti age dejstvu ektrakta nara. Nova generacija Skeyndor Vitamin C proizvoda pruža stabilizovan Vitamin C u visokoj koncentraciji od 15% kome je pridodat ekstrakt nara od 6%. 

Ovaj tretman stimuliše metabolizam kože, proizvodnju kolagena i povećava gustinu dermisa. Vitamin C štiti DNK ćelija od negativnog dejstva slobodnih radikala i znatno umanjuje fotostarenje kože. Hidratacija kože se također povećava jer aktivni sastojci ovog tretmana jačaju barijernu funkciju kože, smanjuju gubitak vode, jačaju imunitet kože, postiču regeneraciju i naravno umanjuju hiperpigmentacije i fleke. 

Vitamin C tretman sa dubinskim čišćenjem (ili ultrazvučnim čišćenjem) pora 80 KM (90 minuta).
Vitamin C tretman 60 KM (60 minuta).

 
chemical peel.jpg

LIGHTEN, TIGHTEN & BRIGHTEN PEELS

Hemijski piling je metoda kontrolisane regeneracije i rejuvenacije kože različitim agensima. Uklanjajem gornjeg sloja kože oni pomažu remodelovanje kolagena, popravljaju i regenerišu kožu koja je oštećena sunčevim zračenjem, uklanjaju pigmentacije kože, popravljaju naboranu teksturu i cjelokupan izgled kože. Snaga hemijskog pilinga se determiniše njenom dubinom.

Naše profesionalno osoblje će najbolje procijeniti koju vrsta hemijskog pilinga je adekvatna za vaše stanje i tip kože. 

Jessner hemijski piling 60 KM

Jedan od najtraženijih tretmana lica širom svijeta. Ovaj piling spada u red srednje dubokih hemijskih pilinga, a specifičan je po tome što je mješavina tri različite kiseline i ima dejstvo skidanja gornjeg sloja kože, što prouzrokuje guljenje kože, a istovremeno stimuliše i duboki sloj kože. Ovaj piling uklanja hiperpigmentaciju, ublažava do potpuno uklanja proširene pore, prve bore, akne, ožiljke od akni te popravlja tonus i stepen hidriranosti kože.  Jednom riječi postižemo ujednačen ten lica.  Preporučuje se seansa od 4 tretmana, prva dva na 15 dana razmaka, a preostala dva tretmana na 30 dana razmaka.  Rezultati se postižu i nakon samo jednog tretmana. Ovaj tretman se radi od oktobra do maja. 

Salicilni hemijski piling    60 KM

Idealan za aknoznu, seboroičnu kožu jer ovaj piling je rastvorljiv u mastima i lako prodire u pore. Ovisno o potrebama kože, radi se 10% ili 20% piling sa dejstvom čišćenja pora, djeluje protivupalno i anestetički te smanjuje ožiljake i fine bore. Ovaj tretman nema burnih reakcija i radi se od oktobra do maja mjeseca. Za najbolje rezultate potrebno je uraditi 4 tretamana.  

AHA 20%  hemijski piling        60 KM

Ovaj piling spada u srednje duboke pilinge, a idealan je za osobe koje žele brzo, efikasno poboljšanje teksture, boje i izgleda kože. Voćne kiseline čiste pore, uklanjaju površinski sloj kože bez burnih reakcija i postižu sintezu kolagena u dubokim slojevima kože.  Primjenjuje se kod ublažavanja bora, ožiljaka i pigmentacije a daje odlične rezultate bez obzira na tip i starost kože. 

 
BTL mezo

 NEINVAZIVNA MEZOTERAPIJA 

Nova, moderna varijanta mezoterapije bez igala. Aktivne materije sa lipolitičkim i tonizirajućim djelovanjem u potkožno tkivo ubacuju uz pomoć 5 provjerenih i efikasnih tehlonogija (micro-current, galvanska struja, svjetlosna terapija, aquaforeza i ultrazvuk). Kod pomenutog tretmana se direktno u kožu (dekolte, vrat i lice) ubrizgavaju kokteli koji sadrže 15 vitamina, 24 aminokiseline, velike količine hijaluronske kiseline i koenzima. 

Cilj ovakvog tretmana je podizanje mišićnog tonusa i vraćanje svježine i zategnutosti kože sa vidnim peglanjem sitnijih bora. Savjetuju se tri tretmana u razmaku od mjesec dana, pogotovo nakon ljetnog perioda, kada je koža vidno oštećena i dehidrirana. Nakon ova tri tretmana savjetuje se jedan tretman održavanja u razmaku od šest mjeseci. Tretman je vrlo komforan, bezbolan i maksimalno efektan kada su u pitanju bore i slab tonus kože lica.

Ovo predstavlja svojevrsnu vitaminsku bombu za vašu kožu. 

 
mezoporacija

Mezoporacija

Mezoporacija je moderna tehnika koja putem aparata omogućuje brže i dublje prodiranje aktivnih supstanci i aktiviranje metabolizma u dermisu. Cilj mezoporacije je ubacivanje u kožu kozmetički aktivnih supstanci , koje klasičnim nanošenjem ne bi prošle kožnu barijeru i samim tim se ne bi postigle željeni efekat.  Substance se kombinuju prema trenutnoj potrebi vaše kože a mogu da uključuju hyaluron, C vitamin, retinol, caviar, Q10, B vitamin, lifting, zeleni čaj, kofein etc. 

Ovaj tretman je idealan za suhu, dehidriranu kožu sa umanjenim tonusom i pojavom sitnih bora.  Takodjer eliminiše posljedice na koži od pušenja, stresa, izlaganje UV zracima, i neadekvatne njege kože. 

Metoda je apsolutno bezbolna i ne ostavlja na koži, nakon tretmana, bilo kakve nepoželjne tragove, bez iritacija i neželjenih efekata.  Optimalan broj tretmana je 4-6 i zavisi od trenutnog stanja kože i rezultata koji se vide instantno i kako tretmani odmiču. Razmak izmedju tretmana je 7-10 dana!